X
Vragen?
Heb jij een vraag over hygiënisch werken of het opstarten van een ABR-traject? Stel je vraag direct aan een adviseur.
Stel je vraag
abr

Save the date: 'Samen sterk tegen antibioticaresistentie’

Doe de challenge

In de zorg vinden we hygiënisch werken allemaal heel logisch. Het hoort bij goede, professionele zorgverlening. Toch is ‘schoon werken’ in de dagelijkse praktijk niet altijd vanzelfsprekend. Dat willen we veranderen, want het probleem van antibioticaresistentie (ABR) wordt steeds groter. Het is tijd voor actie! Daarom nodigen wij jou uit voor het congres ‘Samen sterk tegen antibioticaresistentie; infectiepreventie en hygiënisch werken binnen de ouderen- en gehandicaptenzorg’.

Kom ook naar het congres en laat je inspireren! Krijg nieuwe energie waar je jouw collega’s mee motiveert en ontdek de meerwaarde van een sterk netwerk. Aan het einde van de dag ga je naar huis met concrete ideeën die je direct in jouw eigen organisatie kunt inzetten.

Voor wie

Iedereen werkzaam in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg

Aanmelden

Meld je aan voor het congres

Programma

Tijdens dit congres doe je kennis op over antibioticaresistentie, infectiepreventie en antibioticagebruik. Je leert meer over regionale initiatieven en wordt geïnspireerd door praktijkvoorbeelden. Hygiënisch werken in jouw organisatie is onmisbaar bij het terugdringen van antibioticaresistentie. Daarom krijg je deze dag handvatten voor het creëren van gedragsverandering en kun je ervaringen uitwisselen met vakgenoten en experts. Je kunt kiezen uit zo’n twintig workshops, verdeeld over twee rondes.

Accreditatie

Er is accreditatie aangevraagd voor verschillende vakgebieden, waaronder:

  • Verzorgenden en verpleegkundigen
  • Specialisten Ouderengeneeskunde Verenso
  • Deskundigen infectiepreventie

 

Het congres wordt georganiseerd door het ministerie van VWS en Vilans.