X
Vragen?
Heb jij een vraag over hygiënisch werken of het opstarten van een ABR-traject? Stel je vraag direct aan een adviseur.
Stel je vraag
abr
Doe de challenge

5 tips om successen te delen met je organisatie

Als je met je team aan de slag gaat om hygiënischer te werken, is het goed om jullie successen te delen in de organisatie. En dat hoeven echt niet alleen maar grote successen te zijn. Ook kleine stappen – zoals het reinigen van smartphones of elkaar aanspreken – zijn het delen waard. Het is ook leuk voor jezelf en voor jouw team. Niet alleen om anderen te ‘besmetten’, maar ook om trots te zijn op je eigen inspanningen. En dat dan te delen. Hoe je dat doet? We zetten 5 tips voor je op een rij.

Doe de hygiëne challenge!

1. Motiveer andere teams

Deel jouw prestaties, ontwikkelingen en successen met je collega’s door een bericht te plaatsen op intranet. Waar zijn jullie mee bezig? Welke stappen hebben jullie al gezet? Of waar willen jullie je nog in verbeteren? Vertel het je collega’s van andere teams en locaties en inspireer en motiveer hen om ook zelf aan de slag te gaan.

2. Maak een hygiënenieuwsbrief

Zorg ervoor dat al jouw collega’s als eerste op de hoogte zijn van jouw hygiënesucces van deze week door een hygiënenieuwsbrief te versturen.

3. Maak jouw succes op locatie zichtbaar

Hang een groot prikbord op waar je foto’s deelt over wat je als team hebt bereikt en wat jullie hebben gedaan. Zo zien jullie zelf en de organisatie in één oogopslag wat voor overwinning(en) jullie al hebben behaald. Hoe klein of groot dan ook.

4. Maak een video

Maak met je team een video waarin je laat zien wat jouw succes is. Deel deze video via intranet. Of maak er een wedstrijd van! Ieder team deelt zijn succes van de afgelopen maand, deelt zijn video en het grootste succes (of de leukste video?) wordt beloond met een taart of pak koekjes voor jouw team.

5. Deel je succes met de centrale infectiepreventiecommissie

Werken er in jullie organisatie verschillende teams aan het verbeteren van hygiënisch werken? Zorg dan alle teams hun successen delen met de centrale infectiepreventiecommisie (CIP). Zij maken een overzicht van alle successen die zijn behaald in de maand en kunnen dit verder in de organisatie verspreiden, zoals via een mail, nieuwsbrief, intranet of flyer.

Doe de hygiëne-challenge

Jij weet natuurlijk dat hygiënisch werken van levensbelang is. Maar denk je er ook vaak genoeg aan? Als het druk is en je staat alleen op de groep? Als sommige dingen geen gewoonte zijn in jouw team? Zoek het uit, samen met je team, in de hygiëne-challenge. In 4 korte opdrachten kom je erachter wat jullie goed doen en wat beter kan. Doe je mee? Meer dan 200 teams gingen je voor!

Button - direct aan de slag

Lees verder

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.