X
Vragen?
Heb jij een vraag over hygiënisch werken of het opstarten van een ABR-traject? Stel je vraag direct aan een adviseur.
Stel je vraag
abr

Enthousiaste reacties op inspiratiedag hygiënisch werken

Doe de challenge

Op 7 november organiseerden Vilans en ActiZ een speciale inspiratiedag voor medewerkers van kleine zorgorganisaties.

Meer dan 70 deelnemers, van verzorgenden tot deskundigen infectiepreventie, kwamen bijeen om met elkaar te sparren en nieuwe inzichten op te doen over antibioticaresistentie en infectiepreventie.

Wat is antibioticaresistentie?

Simone Krooswijk, deskundige infectiepreventie, ging met deelnemers in gesprek over wat antibioticaresistentie nu eigenlijk is en waarom infectiepreventie en hygiënisch werken zo belangrijk zijn. Het inzetten van de spelvariant ‘Wie is de mol?’ inspireerden de deelnemers enorm. Ook andere praktische voorbeelden en het delen van creatieve oplossingen werden gewaardeerd.

Inspiratiedag hygiënisch werken kleine zorgorganisaties

Scholing is van belang

Joyce Jacobs, bestuurder van de Wulverhorst, vertelde over de ervaringen die zij en haar team hebben opgedaan bij een uitbraak. Een verhaal met een belangrijke boodschap: schakel een deskundige infectiepreventie in en werk samen met de regionale zorgnetwerken. Ook het belang van scholing en het durven handhaven van regels en zelfs sanctioneren kwam goed over het voetlicht.

Inhoudelijke verdieping over infectiepreventie

Tijdens de parallelsessies konden deelnemers sessies volgen zoals een inhoudelijke verdieping van de kennis van infectiepreventie, een presentatie over diverse abr-tools en zicht op de rollen en verantwoordelijkheden bij infectiepreventie in een kleine organisatie.

Inspiratiedag hygiënisch werken kleine zorgorganisaties

Afsluiting met ABR Ren je rot quiz

De hele dag was er veel ruimte voor uitwisseling en het maken van toekomstplannen aan de hand van leuke, actieve methodieken. De dag sloot af met de ABR Ren je rot quiz.

Met dank aan de Wijngaard voor de heerlijke lunch en versnaperingen!

DOE DE HYGIËNE-CHALLENGE

Jij weet natuurlijk dat hygiënisch werken van levensbelang is. Maar denk je er ook vaak genoeg aan? Als het druk is en je staat alleen op de groep? Als sommige dingen geen gewoonte zijn in jouw team? Zoek het uit, samen met je team, in de hygiëne-challenge. In 4 korte opdrachten kom je erachter wat jullie goed doen en wat beter kan. Doe je mee? Meer dan 800 teams gingen je voor!

Button - direct aan de slag

LEES VERDER

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.