X
Vragen?
Heb jij een vraag over hygiënisch werken of het opstarten van een ABR-traject? Stel je vraag direct aan een adviseur.
Stel je vraag
abr

4 tips bij de opdrachten in de handhygiëne-challenge

Doe de challenge

Is jouw kennis over hygiëne ook een beetje weggezakt? Of wil je je kennis vergroten over antibioticaresistentie en infectiepreventie? Doe dan met je team de hygiëne-challenge in onze leeromgeving. We zetten 4 tips voor het doorlopen van de challenge voor je op een rij.

norovrij de winter door

Ga zelf aan de slag

Wij merken dat collega’s na het doorlopen van een opdracht toch weer net wat bewuster zijn van het hygiënisch werken en infectiepreventie! Concrete tips die we je kunnen geven bij het werken met de leeromgeving zijn:

  1. Maak per zorgteam een account aan op https://aandeslag.resistentiepreventie.nl en wijs één iemand aan (kartrekker) die de opdrachten voor zijn of haar zorgteam gaat voorbereiden.
  2. Bekijk met de aangewezen kartrekkers de opdrachten van de hygiëne-challenge en maak een plan. Voel je vrij om zelf te kijken hoe je opdrachten invult!
  3. Maak je collega’s enthousiast voor het plan. Trek bijvoorbeeld de aandacht met één of meerdere korte opdrachten uit de hygiëne-challenge, zoals één van quizzen of de poster ‘Klaar voor je werkdag’.
  4. Laat collega’s gedurende de opdrachten zelf actief meedenken, dan blijft het ook echt hangen!

DOE DE HYGIËNE-CHALLENGE

Jij weet natuurlijk dat hygiënisch werken van levensbelang is. Maar denk je er ook vaak genoeg aan? Als het druk is en je staat alleen op de groep? Als sommige dingen geen gewoonte zijn in jouw team? Zoek het uit, samen met je team, in de hygiëne-challenge. In 4 korte opdrachten kom je erachter wat jullie goed doen en wat beter kan. Doe je mee? Meer dan 700 teams gingen je voor!

Button - direct aan de slag

LEES VERDER

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.