abr

Stappenplan over urineweginfecties en lage luchtweginfecties

Doe de handhygiëne-challenge

Wat moet je doen als iemand een urineweginfectie heeft? En hoe zorg je ervoor dat je bij de behandeling antibiotica zo goed en effectief mogelijk inzet om zo het risico op antibioticaresistentie te voorkomen? Verenso ontwikkelde speciale zakkaartjes waarin de specifieke aandachtspunten voor verpleegkundigen en verzorgenden staan vermeld.

norovrij de winter door

Op de zakkaartjes staat een korte samenvatting en stappenplan van de richtlijn ‘Urineweginfecties en Lage luchtweginfecties bij kwetsbare ouderen’. De vereniging ontwikkelde de kaartjes om zorgverleners te helpen bij het implementeren van de richtlijn. Deze richtlijn is in 2018 vernieuwd.

Er zijn niet alleen zakkaartjes over urineweginfecties. Ook voor de richtlijn ‘Lage luchtweginfecties’ zijn speciale kaartjes gemaakt. De zakkaartjes zijn opgemaakt in A6-formaat.

E-learning geaccrediteerd

Naast de zakkaartjes is er ook een e-learning van de twee richtlijnen voor specialisten ouderengeneeskunde. Deze is inmiddels geaccrediteerd voor verpleegkundig specialisten. Specialisten ouderengeneeskunde krijgen door het aanvragen van een eenmalige activatiecode (via abr@verenso.nl) toegang tot de e-learning omgeving. Verpleegkundig specialisten kunnen voor de e-learning terecht in de webshop van Bohn Stafleu van Loghum (BSL)..

DOE DE HYGIËNE-CHALLENGE

Jij weet natuurlijk dat hygiënisch werken van levensbelang is. Maar denk je er ook vaak genoeg aan? Als het druk is en je staat alleen op de groep? Als sommige dingen geen gewoonte zijn in jouw team? Zoek het uit, samen met je team, in de hygiëne-challenge. In 4 korte opdrachten kom je erachter wat jullie goed doen en wat beter kan. Doe je mee? Meer dan 700 teams gingen je voor!

Button - direct aan de slag

LEES VERDER

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.