X
Vragen?
Heb jij een vraag over hygiënisch werken of het opstarten van een ABR-traject? Stel je vraag direct aan een adviseur.
Stel je vraag
abr

Video: afvoeren incontinentiemateriaal

Incontinentiemateriaal kan een belangrijke bron zijn van micro-organismen en het is daarom belangrijk dat je er hygiënisch mee omgaat. Gooi het in ieder geval nooit op de grond! Maar hoe voer je gebruikt incontinentiemateriaal dan veilig het af als er geen afvalzakhouder of pedaalemmer aanwezig is op de kamer van de cliënt? Het blijkt een vraag waar veel zorgverleners mee worstelen. In deze video zie je het goede voorbeeld.

Het belangrijkste ingrediënt voor het veilig afvoeren is een afvalzakje. Deze kun je geopend op het bed van de cliënt leggen. Verder heb je ook handschoenen en een halterschort nodig. Tot slot nog handalcohol voor de handhygiëne en je kunt aan de slag. Hoe? Dat zie je in deze video.

Nog 3 tips

  1. Gebruik een stevige zak en druk geen lucht uit de zak om te voorkomen dat micro-organismen via de lucht in je gezicht worden geblazen.
  2. Houd schoon materiaal en afval strikt gescheiden. Plaats de afvalbak dus niet in een ruimte waar schone materialen liggen opgeslagen.
  3. Pas op de juiste manier handhygiëne toe. Bekijk onze how to-video’s over handen wassen en desinfecteren en het gebruik van handschoenen voor meer informatie.

Lees verder