X
Vragen?
Heb jij een vraag over hygiënisch werken of het opstarten van een ABR-traject? Stel je vraag direct aan een adviseur.
Stel je vraag
abr

Video: Pospoeler gebruiken

aan de slag

In het verpleeghuis krijg je te maken met cliënten die hulp nodig hebben bij het toiletbezoek. Om urine en ontlasting af te voeren gebruik je een po. Het is belangrijk om de po goed en hygiënisch te gebruiken. Om jezelf te beschermen, maar ook de andere bewoners. Hoe zorg je ervoor dat je de po op een hygiënische manier naar de po-spoeler brengt? Bekijk de video voor het goede voorbeeld.

Doe de hygiëne challenge!

Zorg dat je handschoenen draagt als je een gebruikte po aanraakt. Trek vervolgens je gebruikte handschoenen en schort uit en desinfecteer je handen. Hierna trek je 1 schone handschoen en houd je 1 hand vrij. Pak met je hand met handschoen de volle po op. Zorg ervoor dat je andere hand de po niet aanraakt om besmetting te voorkomen.

Po-spoeler instellen

Let op! Met je hand zonder handschoen open je deuren tot je bij de po-spoeler bent aangekomen. Als je bent aangekomen bij de po-spoeler zet je, met je hand met handschoen, de po in de spoeler. Stel vervolgens de spoeler in met de hand zonder handschoen. Trek dan je handschoen uit en gooi weg. Desinfecteer tot slot je handen.

Tips en aandachtspunten

Bescherm jezelf: draag onsteriele handschoenen als je hulp biedt bij urine en ontlasting en pas handhygiëne toe als je de handschoenen uit hebt gedaan

Doe de hygiëne-challenge

Jij weet natuurlijk dat hygiënisch werken van levensbelang is. Maar denk je er ook vaak genoeg aan? Als het druk is en je staat alleen op de groep? Als sommige dingen geen gewoonte zijn in jouw team? Zoek het uit, samen met je team, in de hygiëne-challenge. In 4 korte opdrachten kom je erachter wat jullie goed doen en wat beter kan. Doe je mee? Meer dan 100 teams gingen je voor!

Button - direct aan de slag

Bekijk ook eerdere how-to video’s

Lees verder