abr

Serious game: infectionary

Hoe vergroot ik de kennis van mijn zorgpersoneel?

Infectionary is een serious game voor het zorgpersoneel. Een innovatieve leermethode die een mooie toevoeging is op het reeds bestaande scholingsaanbod. Spelenderwijs kun je je kennis op het gebied van hygiëne en infectiepreventiemaatregelen vergroten. Deze serious game is uitdagend voor ieder niveau verzorgende of verpleegkundige werkzaam in de ouderenzorg.

Beschrijving

In deze serious game verzorgt de speler in verschillende levels cliënten. De juiste maatregelen moeten genomen worden om verspreiding van resistentie bacteriën en virussen tegen te gaan zoals MRSA, ESBL, noro en griep. Uitbraken van infectieziekten kunnen daardoor voorkomen worden. Naast de scenario’s beantwoord je ook meerkeuzevragen en je ontvangt altijd feedback. Vervolgens krijg je een spel dat je doet denken aan Candy Crush en Tetris maar dit is toch net even anders. Nieuwsgierig? Bekijk een voorproefje op www.infectionary.nl en word enthousiast.

1.
Zorg ervoor dat jouw zorgorganisatie contact met ons opneemt voor een licentieovereenkomst. Hiervoor kunnen ze mailen naar info@infectionary.nl
2.
Zet de game kleinschalig (per team) uit door deze vooraf aan te kondigen in bijvoorbeeld een teamoverleg.
3.
Iedere speler ontvangt een eigen spelaccount. Speel het spel op ieder moment wanneer jij wilt. Stop het spel op ieder moment dat jij wilt. En start het spel weer op ieder moment dat jij wilt.
4.
Vergroot je kennis
5.
Vergroot de cliëntveiligheid
6.
Verminder het antibioticaresistentie-probleem
7.
Ontvang 2 V&VN accreditatiepunten

Do's

  • Biedt alle zorgmedewerkers de game aan maar zet de game wel kleinschalig uit. Bijvoorbeeld per team onder de aandacht brengen door de aandachtsvelders / hygiëne contactpersonen.

Dont's

  • Maak er geen verplichte leermethode van. Het is een aanvullende leermethode. Bij sommige zorgmedewerkers past een e-learning of klassikale lesmethode beter.